ua en ru

Протести у Вірменії: Пашинян висунув нові умови для РПА

Протести у Вірменії: Пашинян висунув нові умови для РПА Фото: Нікол Пашинян (facebook.com-vitaliy.arkov)

Лідер протестного руху прокоментував рішення РПА про невыдвижении кандидата в прем'єри

Якщо Республіканська партія Вірменії оголосить, що спільно з іншими партіями підтримає кандидата в прем'єр-міністри, висунутого народом, то вона стане співавтором цього історичного досягнення. Про це 28 квітня під час мітингу в Ванадзоре заявив лідер протестного руху, голова фракції "Вихід" Нікол Пашинян, коментуючи рішення РПА не висувати свого кандидата в прем'єр-міністри, передає "Новини Вірменії".

Зокрема, він зазначив, що РПА прийняла непогане рішення, але і не хороше.

Як повідомляє видання, Пашинян вважає, що буде добре і правильно, якщо РПА оголосить, що спільно з іншими партіями підтримає кандидата в прем'єр-міністри, висунутого народом.

"Хочу сказати, що я готовий зустрітися з усіма депутатами РПА одночасно, щоб запевнити їх у тому, що ми серйозно говоримо про те, що закриваємо сторінку ненависті, ми говоримо серйозно. Якщо вони зроблять цей крок, вони стануть співавторами цього історичного досягнення", - сказав він.

Також Пашинян висловив надію, що інші політичні сили та діячі не спробують вкрасти перемогу у народу, оскільки це може призвести до їх усунення з політичної арени Вірменії.

"Незважаючи на те, що процеси просуваються в сприятливому для нас руслі, завтра в 12:00 у Єревані і по всій території Вірменії відновлюємо масові дії громадянської непокори. Всі навчальні заклади оголошують страйк, всі дороги перекривають", - заявив лідер опозиційного руху.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Саргсян заявив, що не бачить можливості втручання в ситуацію інших країн.