ua en ru

За минулий рік поліція викрила в Україні понад 1,3 тисячі гральних закладів

За минулий рік поліція викрила в Україні понад 1,3 тисячі гральних закладів Фото: гральні автомати (uk.wikipedia.org)

За фактами зайняття гральним бізнесом відкрито 647 кримінальних проваджень

Працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції та його територіальні управління за 2017 рік викрили 1,3 гральних закладів і надання послуг у сфері грального бізнесу по всій території країни. Загалом правоохоронці відкрили 647 кримінальних проваджень за фактами зайняття гральним бізнесом, повідомляє прес-служба Нацполіції.

За даними відомства, нелегальні гральні заклади добре маскували свою діяльність: працювали під виглядом оператора державної лотереї або без жодних вивісок та знаходились у нежитлових і підвальних приміщеннях.

"Лише за минулий рік свою незаконну діяльність припинило 1 329 різноманітних гральних закладів. Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили майже 18,4 тисячі одиниць грального обладнання. Серед них гральні автомати, платіжні термінали, рулетки та столи для гри в покер. Загальна вартість вилученого становить 43 мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними правоохоронців, під час санкціонованих обшуків оперативники ДЗЕ поліції вилучили 4,5 мільйони гривень, які були отримані злочинним шляхом.

Стосовно гравців, які займалися злочинною діяльністю, було складено та направлено до суду 315 адміністративних протоколів за ст. 181 (азартні ігри) Кодексу про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві з’явилися гральні автомати, зроблені з терміналів самообслуговування.