ua en ru

У минулому році WikiLeaks приховала компромат на Кремль по Україні, - джерело

У минулому році WikiLeaks приховала компромат на Кремль по Україні, - джерело Фото: WikiLeaks (РБК-Україна)

WikiLeaks проігнорувала компромат на Кремль, щоб зосередитися на американських виборах

Міжнародна організація WikiLeaks в минулому році приховала компромат на Кремль по Україні, щоб зосередитися на зломі штабу кандидата в президенти США Хілларі Клінтон. Про це повідомляє Foreign policy з посиланням на джерело.

"Влітку 2016 року, коли WikiLeaks публікувала документи від демократичних оперативників, імовірно отриманих хакерами, спрямованими Кремлем, Джуліан Ассанж (засновник WikiLeaks, - ред.) відмовився від великого обсягу документів, пов'язаних з російським урядом", - йдеться в повідомленні.

зокрема, згідно з повідомленням, WikiLeaks відмовилася від інформації про російському військовому і розвідувальному участь у конфлікті в Україні. У підсумку ця інформація була опублікована на інших ресурсах і залишилася практично без уваги.

Нагадаємо, 31 липня WikiLeaks опублікувала тисячі електронних листів виборчої кампанії президента Франції Еммануеля Макрона. Згідно з інформацією прес-служби, електронні листи датуються періодом від 20 березня 2009 року до 24 квітня 2017 року. 21 075 листів були індивідуально перевірені WikiLeaks за допомогою системи DKIM.