ua en ru

У минулому році Київ відвідало більше чотирьох мільйонів туристів

У минулому році Київ відвідало більше чотирьох мільйонів туристів Фото: Київ (РБК-Україна)

Туристи принесли в бюджет столиці близько 7 млрд гривень

Протягом 2017 року Київ відвідали 4,111 млн туристів, що на 1,061 млн туристів більше, ніж в 2016 році. Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови КМДА Олексія Рєзнікова.

Зокрема, в повідомленні йдеться, що кількість туристів які відвідали столицю перевищила найоптимістичніші прогнози.

"Починаючи з 2014 року кількість туристів, які приїжджають в Київ, тільки зростає. Однак у минулому році були перевищені навіть наші ж прогнози - на початку року ми очікували 1,3 мільйона інтуристів і близько 2 мільйонів внутрішніх, і це враховуючи "Євробачення", а за результатами отримали понад 1,6 мільйона іноземних гостей і 2,5 мільйона внутрішніх", - повідомив Резніков.

Також він додав, що в минулому році надходження від туристичного збору до бюджету міста склали 25 млн гривень.

Крім того, від діяльності підприємств столиці, залучені в галузі туризму, в економіку міста надійшло мінімум 7 млрд гривень - це у випадку, якщо кожен турист перебував у Києві лише один день, з яких також були сплачені податки та збори вже до міськбюджету.

За даними галузевих підприємств, що кожен іноземний турист витрачає 100 євро на добу, а внутрішній турист - від 600 гривень на добу.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, столиця України очолила рейтинг міст світу для найбільш економного подорожі в 2018 році. За оренду житла, триразове харчування, різні напої і екскурсії всього мандрівникові доведеться заплатити в середньому 65 фунтів стерлінгів (близько 2500 гривень) за день.