ua en ru

Зниклий Boeing 777 впав в Індійський океан, - влада Малайзії

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Тун Разак офіційно підтвердив, що зниклий літак Malaysia Airlines рейсу MH370 впав у південній частині Індійського океану.

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Тун Разак офіційно підтвердив, що зниклий літак Malaysia Airlines рейсу MH370 впав у південній частині Індійського океану. Про це повідомляє Bloomberg.

У своїй заяві глава малайзійського уряду послався на дані британських дослідників. Згідно до їх звіту, літак впав у воду на захід від австралійського м. Перт. Імовірно, вцілілих серед пасажирів і членів екіпажу немає. Уряд Малайзії вже повідомив про це родичів всіх осіб, що знаходилися на борту зниклого Boeing 777, і висловив їм глибокі співчуття.

Раніше сьогодні китайський військовий літак виявив у віддалених територіальних водах Австралії кілька великих уламків, які могли бути рештками зниклого літака. Також сьогодні компанія-оператор зниклого лайнера Malaysia Airlines підтвердила, що Boeing 777 впав в Індійський океан.

Пасажирський лайнер Boeing 777 вилетів рейсом MH370 з Куала-Лумпур в Пекін рано вранці 8 березня. Менш ніж через годину після вильоту літак зник з радарів біля узбережжя В'єтнаму, перебуваючи на висоті 10 тис. 670 м. За повідомленням в'єтнамської Міністерства цивільної авіації, Boeing не встиг вийти на зв'язок з диспетчерськими службами країни.

За однією з версій, літак міг бути викрадений, однак згодом Інтерпол виключив версію терактів. Підозри виникли у зв'язку з інформацією про те, що четверо пасажирів лайнера при реєстрації використовували вкрадені паспорти. Тоді ж стало відомо, що на борту не виявилося двох пасажирів, які пройшли реєстрацію на рейс за італійським і австрійським паспортами.

Всього на борту літака знаходилися 239 осіб - 12 членів екіпажу і 227 пасажирів, з яких 153 є громадянами Китаю, 38 - Малайзії, 12 - Індонезії, 7 - Австралії , 4 - США, 3 - Франції. Також на борту знаходилися один громадянин Росії і двоє українців.