ua en ru

Зниклими безвісти на Донбасі вважаються 85 військових, - ЗСУ

Зниклими безвісти на Донбасі вважаються 85 військових, - ЗСУ Фото: ООС на Донбасі (mil.gov.ua)

Загалом з району проведення ООС було евакуйовано близько 2 тисяч тіл загиблих військових

Станом на вересень 2018 року зниклими безвісти вважають 85 військовослужбовців. Про це повідомив старший офіцер відділу пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України, координатор гуманітарного проекту ЗСУ "Евакуація 200" Міністерства оборони України Михайло Котелевський, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначили у ЗСУ, по 27 з 85-ти зниклих наразі є збіги за ДНК-експертизою.

"На даний час в Збройних силах України 85 військовослужбовців вважаються зниклими безвісти або місцезнаходження яких - невідомо...По 27 з цих 85-ти вже є збіги за ДНК-експертизою. Родини потребують індивідуальної роботи в контексті комплексного фахового підходу. Щомісячно ми проводимо звірки з відповідними структурами: Нацполіцією, ООС при СБУ, що дає нам розуміти реальну кількість", - повідомив Котелевський.

За його словами, загалом з району проведення ООС було евакуйовано близько 2 тисяч тіл загиблих військових.

"За час реалізації гуманітарного проекту ЗСУ "Евакуація 200" було евакуйовано ( з району проведення ООС, - ред..) 1952 тіла як невідомих, так і впізнаних військових. З них ще 247 були евакуйовані з тимчасово непідконтрольних територій України у взаємодії з об’єднаним центром СБУ і супутніми структурами. В тому числі, 105 тіл були передані після ідентифікації слідчими структурами родичам загиблих, які проживають на тимчасово непідконтрольній території України. Ці громадяни, більшість, є громадянами України і функція ідентифікації належить державі", - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Україні ще не вдалося ідентифікувати 75 військовослужбовців, які загинули під час бойових дій на Донбасі.