ua en ru

Зниклі у Криму священики УГКЦ вийшли на зв'язок, вони у безпеці

Три священики Української греко-католицької церкви, про зникнення яких раніше сьогодні повідомили в УГКЦ, вийшли на зв'язок і наразі вони у безпеці.

Три священики Української греко-католицької церкви, про зникнення яких раніше сьогодні повідомили в УГКЦ, вийшли на зв'язок і наразі вони у безпеці. Про це повідомляє прес-служба УГКЦ.

"Щойно спілкувалися з о. Миколою Квичем, душпастирем УГКЦ у Севастополі. Йому з допомогою своїх парафіян вдалося виїхати з Криму і зараз він перебуває на материковій Україні", - повідомляють в прес-службі.

Згідно з повідомленням, отець Микола спростував текст повідомлення, яке нібито він надіслав сьогодні про його силове захоплення.

"Біля дверей квартири, де я проживаю, справді сьогодні було декілька невідомих осіб, які безперестанно упродовж довшого часу дзвонили у дзвінок та гримали у двері. Коли вони відійшли, ми з моїми парафіянами скористалися з цієї нагоди і я покинув приміщення. З собою зміг забрати тільки євхаристійний набір (чашу і дискос) та документи", - розповів о. Микола.

У телефонній розмові о. Квич також повідомив, що він декілька хвилин тому спілкувався з о. Ігорем Гаврилівим, душпастирем громади УГКЦ в Ялті, який сказав, що він і о. Богдан Костецький, який душпастирює у Євпаторії, зараз перебувають у безпечному місці. Де саме - не повідомив.