ua en ru

ПРООН і Луганська ОДА підписали меморандум про взаєморозуміння

ПРООН і Луганська ОДА підписали меморандум про взаєморозуміння Фото: ООН

Підписання відбулося в рамках офіційного триденного візиту високопосадовців ЄС та ООН на Донбас

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) та Луганська обласна військово-цивільна адміністрація в рамках офіційного триденного візиту високопосадовців Європейського Союзу та ООН на Донбас 7 липня підписали меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомляє прес-служба місцевої держадміністрації.

Повідомляється, що від імені адміністрації меморандум підписав заступник керівника, в. о. керівника адміністрації Юрій Клименко, а від ООН - директор ПРООН в Україні Янтомас Хіємстра.

Відкриваючи засідання Клименко зазначив, що в Луганській обл. продовжуються обстріли, отримують поранення українські військові та мирні громадяни. Вкотре зазнала руйнувань Луганська ТЕС - були пошкоджені два генератори та ін.., але завдяки героїчній роботі ремонтників станція працює стабільно.

"Усі проекти ЄС та ПРООН на території області покликані підтримати реформи, підґрунтя для модернізації інфраструктури, відновлення та стійкого місцевого розвитку територій. Європейські партнери чекають від нас головного - реформ. Сьогодні ми впевнено вийшли на цей шлях", - підкреслив Клименко.

Повідомляється, що особливу вдячність Клименко висловив за додаткове фінансування ремонту трьох об'єктів для тимчасово переміщених осіб у рамках проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", а саме: центру соціальної та психологічної реабілітації дітей у місті Лисичанську (376 тис. грн), корпусу № 1 заміського закладу відпочинку та оздоровлення "Мрія" у м. Кремінній (1 млн 535,6 тис. грн), Луганського обласного будинку дитини № 2 (1 млн 117,8 тис. грн).

Директор ПРООН в Україні Янтомас Хіємстра зазначив, що уважно сприймає проблеми регіону і запевнив, що міжнародні організації та Луганська обласна військово-цивільна адміністрація будуть відповідальними партнерами та разом працюватимуть над створенням робочих місць, інтегруванням тимчасово переміщених осіб до місць, де вони опинилися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінрегіон та ПРООН підписали проектні документи по Донбасу.