ua en ru

Промвиробництво в Індії в лютому 2013 р. зросло на 0,6%

Промислове виробництво в Індії зросло у лютому 2013 р. на 0,6% в річному вираженні після зростання на 2,4% у січні. Про свідчать дані Центрального статистичного бюро Індії, повідомляє телеканал "Росія 24".

Аналітики, опитані Bloomberg, очікували падіння показника на 1,3%.

Зростання промвиробництва сталося після того, як Центральний банк зважився на пом'якшення грошово-кредитної політики і знизив процентну ставку для стимулювання економічного зростання.

Індія прагне домогтися збільшення темпів економічного зростання на тлі рекордного дефіциту платіжного балансу і високого рівня інфляції, яка обмежує можливості ЦБ щодо подальшого стимулювання економіки.

Наступного тижня міністр фінансів Паланіаппан Чидамбарам відправиться в США і Канаду, для того щоб залучити інвесторів.

Економіст Mizuho Corporate Bank Вішну Варатан відзначає, що зростання, ймовірно, буде мінімальним в першій половині року, а потім почнеться відновлення, але воно не буде різким. За його словами, зараз немає внутрішніх чи світових чинників, які б свідчили про протилежне.

ВВП Індії зріс на 5% у фінансовому році, що закінчився в березні 2013 р., і це найнижчі темпи з 2003 р. Почасти повільний зростання пов'язане з низьким обсягом інвестицій. У поточному році очікуються темпи зростання на рівні 6,1-6,7%.

Читайте також: Економіки країн БРІК втрачають інвестиційну привабливість