ua en ru

Промпідприємства з початку 2015 р. зменшили споживання електрики майже на 19%

Промпідприємства з початку 2015 р. зменшили споживання електрики майже на 19% Фото: промисловість зменшила споживання електрики

Населення є другою найбільшою групою споживання електрики

Промислові підприємства з початку 2015 р. зменшили споживання електроенергії на 18,8%. Про це на брифінгу заявив заступник головного державного інспектора України з енергетичного нагляду Анатолій Гушля, передає кореспондент РБК-Україна.

"Порівняно з 2014 роком, за 8 місяців цього року обсяги споживання (електроенергії - ред.) у промисловості впали приблизно 18,8%. Тобто, реальні регулюючі можливості промисловості вичерпані повністю. Залишається населення, яке за рахунок Криму та окупованих територій Донбасу хоч і зменшили споживання, але в інших областях України, міста Києва, споживання населення динамічно зростає в середньому від 2 до 4% на годину від обсягів попереднього року", - повідомив Гушля.

За його словами, зараз другою найбільшою групою споживання електрики є населення.

"Структура споживання на сьогодні електричної енергії така, що промисловість - в обсягах споживання становить приблизно 42%, населення - 31%, комунально-побутові та інші пропонуємо - разом десь 20%, транспорт - де-6%, інші групи - сільське господарство, будівельна галузь - відповідно, десь 3 і 1%", - підкреслив Гушля.

Нагадаємо, Україна може збільшити ціну на електроенергію, що поставляється в Крим.