ua en ru

Прокурор АРК: Екс-спікеру ВР Криму А.Гриценко може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі

Екс-спікеру Верховної Ради АРК Анатолію Гриценко може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі. Про це повідомив прокурор Автономної Республіки Крим (АРК) Степан Молицький на прес-конференції в Сімферополі, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз А.Гриценко міститься в ізоляторі тимчасового утримання. Там, до речі, по пам'яті, від 7 до 10 років за злочин, в якому він звинувачується", - заявив прокурор.
За словами С.Молицького, А.Гриценко вживає заходів щодо перешкоджання встановленню істини: "Він має зв'язки, в тому числі і в органах зв'язку, тому опір слідству, безумовно, є і буде. Але ми витримаємо це".
За інформацією прокурора, під час керівництва Ленінської райдержадміністрацією А.Гриценко було прийнято рішення, в результаті якого із земель радгоспу "Азовський" було вилучено понад 4,8 тис. га, що завдало державі збитків на суму 23 млн грн: "Землі віддані в оренду. Більшість, 4 тис. га, одній структурі. Зараз ми перевіряємо зв'язок цих осіб, які орендують цю землю, з А.Гриценком. А 200 га віддані структурі, де засновник і директор - дружина А.Гриценка".
Також прокурор повідомив, що в ході обшуків квартир та офісі А.Гриценко працівники прокуратури шукали документи, що свідчать про його незаконну діяльностіь.
Нагадаємо, прокуратура АРК у четвер, 27 січня, має намір пред'явити звинувачення А.Гриценко. Завтра ж суд центрального району Сімферополя обере А.Гриценко запобіжний захід. Прокуратура буде наполягати на утриманні під вартою. А.Гриценко був затриманий 24 січня.