ua en ru

Прокуратура заявляє про причетність начальника Київського СІЗО до втечі екс-нардепа Шепелєва

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев вважає, що начальник Київського слідчого ізолятора причетний до втечі з в'язниці колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах.

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев вважає, що начальник Київського слідчого ізолятора причетний до втечі з в'язниці колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

"Особисто я переконаний, що без участі начальника слідчого ізолятора така втеча була б неможлива. Сама втеча мала місце о 5 годині ранку, але лише о 10:00 посадові особи пенітенціарної служби повідомили правоохоронні органи про втечу. Не зрозуміло, що вони робили ці п'ять годин і на що вони сподівались. Схоже, давали можливість підозрюваному якомога далі відійти", - висловив припущення прокурор.

За словами Юлдашева, наразі підготовлено підозру за фактом службової недбалості начальнику Київського СІЗО.

Також столичний прокурор повідомив, що в рамках розслідування старшому конвою, який здійснював охорону підозрюваного у Київській міській клінічній лікарні швидкої допомоги, винесено повідомлення про підозру та оголошено у розшук. Ще двох працівників конвойного полку затримано.

"Вони кажуть, що нічого не знають. Хтось задрімав, хтось не простежив. Мовляв, знаходились в іншій кімнаті. Ось така у них позиція", - проінформував начальник слідчого відділу прокуратури міста Києва Віталій Бровко.

Наразі відомості про вчинення службовими особами конвойного полку Київського СІЗО кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ч. 2. ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, 6 липня Шепелєв, щодо якого судом було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, втік з Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги, де перебував під охороною співробітників конвойного полку Київського СІЗО.