ua en ru

Прокуратура завершила розслідування проти екс-глави "Київенергохолдингу"

Прокуратура завершила розслідування проти екс-глави "Київенергохолдингу" Фото: прокуратура Києва (УНІАН)

Екс-глава компанії завдав Києво збиток в 106 млн гривень

Прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього голови правління ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг", який завдав територіальній громаді Києва понад 106 млн гривень збитків. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Слідство встановило, що в 2006 році чиновник всупереч інтересам служби, незаконно відсторонив на користь приватної компанії пакет акцій "Київенерго" реальною вартістю 183 млн гривень. При цьому він використовував акт оцінки 2004 року, за яким пакет акцій коштував 77 млн гривень. Однак у той час акт втратив чинність, і не міг застосовуватися при укладенні угод по відчуженню.

Зазначені дії призвели до втрати територіальною громадою міста Києва контролю над пакетом акцій компанії, який склав майже 13% статутного фонду. Дії екс-чиновника кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, в грудні 2016 року Печерський районний суд міста Києва обрав для колишнього глави правління ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг" Юрія Бондаря запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави у розмірі 7 млн гривень.