ua en ru

Прокуратура займається встановленням осіб, причетних до арешту Афанасьєва

Прокуратура займається встановленням осіб, причетних до арешту Афанасьєва Фото: прокуратура шукає причетних до арешту і суду Афанасьєва осіб

До цих осіб планується застосувати персональні санкції

Прокуратура Автономної Республіки Крим (у Києві) займається збором даних про людей, які причетні до арешту Геннадія Афанасьєва в Криму. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на слова Афанасьєва.

Він повідомив, що правозахисники мають намір сформувати список осіб, причетних до арешту, для подальшого застосування до них персональних санкцій з боку України. Афанасьєв також зазначив, що судді, які судили його від імені Росії, мали українські посвідчення, та штампи на його кримінальній справі також українські.

"Ми робимо експертизи з підписів суддів. Наприклад, судді, які мене брали під арешт, які називають себе російськими суддями, вони мали українське посвідчення, і навіть штампи на моїй справі українські. Ми зробили запит в СБУ, щоб визначити кожного, хто перейшов на бік окупанта, щоб підтвердити їх особистості. Така ж справа ведеться по справі Сенцова, Кольченко", -підкреслив Афанасьєв.

За його словами, правозахисниками зібрано 269 фактів порушення прав людини в Криму.

У Росії Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичної спільноти і засудили у 2015 року до семи років ув'язнення. Геннадій Афанасьєв і ще один українець Юрій Солошенко повернулися в Україну з російського утримання 14 червня 2016 року.

Нагадаємо, одесити провели спонтанну акцію біля консульства РФ за звільнення Олега Сенцова.