ua en ru

Прокуратура затримала жінку-правоохоронця, яка замовила викрадення людини за 50 тис. гривень

Прокуратура затримала жінку-правоохоронця, яка замовила викрадення людини за 50 тис. гривень Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Жертву викрадення планували змусити зізнатися у вбивстві, яке вона не вчиняла

Співробітники прокуратури Києва затримали жінку-правоохоронця, яка замовила викрадення людини за 50 тис. гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

"Слідчими прокуратури міста Києва спільно з оперативними працівниками СБУ в місті Києві та Київській області 30.06.2017 за підозрою в організації викрадення людини затримано заступника командира взводу одного з районних відділів Управління поліції охорони у Київській області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 24-річна затримана попросила свого знайомого за грошову винагороду викрасти чоловіка щоб допомогти своєму співмешканцю, який перебуває в СІЗО за підозрою у вчиненні умисного вбивства. Повідомляється, що після викрадення жінка планувала "шляхом застосування насильства змусити його надати визнавальні покази у цьому вбивстві", щоб зняти обвинувачення зі співмешканця.

"За цю роботу жінка спершу запропонувала виконавцю винагороду у 6 тис. доларів, а потім зменшила цю суму до 50 тис. гривень", - йдеться у повідмоленні.

Правоохоронці інсценували викрадення чоловіка та затримали жінку після передачі нею першої частини обумовленої винагороди.

Наразі готується повідомлення їй про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 386 (перешкоджання з’явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку) КК України.

Столична прокуратура затримала жінку-правоохоронця, яка за 50 тис. гривень замовила викрадення людини Слідчими прокурат...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 30 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області невідомі викрали 96 тис. гривень з приміщення пошти.