ua en ru

Прокуратура затримала на хабарі одного з керівників поліції охорони

Прокуратура затримала на хабарі одного з керівників поліції охорони Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Начальник управління логістики систематично отримував хабарі від підлеглих

Генеральна прокуратура України (ГПУ) спільно з СБУ та Національною поліцією затримали за хабарі заступника начальника управління логістики - начальника відділу ресурсного забезпечення Державної поліції охорони Нацполіції. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Слідство встановило, що чиновник щомісяця вимагав та отримував від працівників різних регіональних підрозділів поліції неправомірну вигоду у вигляді талонів на пальне, за невтручання в процедуру проведення тендерних торгів по закупівлі пального.

Він був затриманий при отриманні чергових щомісячних відправлень через поштово-логістичні центри від одного з регіональних підрозділів поліції.

Слідство також задокументовано аналогічні факти одержання неправомірної вигоди, які мають місце і від інших обласних управлінь поліції охорони.

В даний час проводяться слідчі дії з метою встановлення всіх обставин злочину, притягнення винних до відповідальності.

Також тривають обшуки в адміністративних приміщеннях Департаменту поліції охорони України та восьми обласних її управліннях (Закарпатській, Одеській, Черкаській, Рівненській, Дніпропетровській, Сумській, Запорізькій та Кіровоградській областях), за місцем проживання осіб, причетних до скоєння злочину, а також вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою Досудове розслідування триває.

altaltalt

Фото: затримання (прес-служба ГПУ)

За вчинений злочин чиновнику загрожує позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, прокуратура затримала на хабарі головного державного інспектора відділу митного оформлення "Чонгар" Херсонської митниці.