ua en ru

ГПУ затримала сина екс-нардепа за співучасть у заволодінні Пшонкою понад 69 млн гривень

ГПУ затримала сина екс-нардепа за співучасть у заволодінні Пшонкою понад 69 млн гривень Фото: ГПУ затримала підозрюваного в заволодінні державними коштами

Підозрюваний допоміг екс-генпрокурору заволодіти коштами на ремонт будівель ГПУ

Генеральна прокуратура України затримала мешканця Одеси, який підозрюється у співучасті у заволодінні екс-главою ГПУ понад 69 млн гривень, призначеними для ремонту будівель ГПУ. Про це йдеться в сообщении прес-служби прокуратури.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, зокрема, у пособництві службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах, у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великому розмірі, а також в організації фіктивного підприємництва.


"До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Проведено обшуки в місті Одесі за місцем проживання підозрюваного і в офісних приміщеннях, в яких розташовувався організований ним "конвертаційний центр". Досудове розслідування у даному провадженні продовжується", - повідомили в прокуратурі.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, затримано сина екс-нардепа Юрія Крука за співучасть у заволодінні коштами екс-генпрокурором Віктором Пшонкою.

Нагадаємо, ГПУ повідомила про нові обшуки у чиновників часів Януковича.