ua en ru

Прокуратура затримала групу військових за систематичну крадіжку палива

Прокуратура затримала групу військових за систематичну крадіжку палива Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Тільки 20 лютого прокуратурою зафіксовано продаж палива в загальній кількості більше 4 тонн

Українські військовослужбовці військової частини дислокованої в Бердичеві обманним шляхом списували паливо як би на виконання завдань у зоні АТО і військові навчання. Про це у Facebook повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Військовослужбовці однієї з військових частин ЗСУ, дислокованої у м. Бердичів, "погоріли" на паливі. Їх злочин викрили та задокументували Військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України спільно з оперативниками СБУ", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що група військових, що мають повноваження і доступ до бухгалтерських документів, систематично підробляла їх, списуючи пальне як би на службові потреби, зокрема на виконання завдань у зоні АТО і військові навчання.

У ході оперативного документування зловмисники реалізовували попередньо вкрадене з військової частини пальне місцевим жителям в 200-літрових бочках за ціною близько 20 грн за літр.

Повідомляється, що тільки 20 лютого 2018 військовими прокурорами Центрального регіону зафіксовано продаж палива в загальній кількості більше 4 тонн. В ході проведення санкціонованих судом обшуків предмет злочину-вилучено.

На даний момент досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України, триває.

Нагадаємо, в кінці жовтня у Київській області на крадіжці 100 тонн дизельного палива викрили начальника військової частини.