ua en ru

Прокуратура порушила справу проти "АрселорМітал" за звільнення мобілізованих співробітників

Прокуратура порушила справу проти "АрселорМітал" за звільнення мобілізованих співробітників Фото: ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг"

Наразі готується повідомлення про підозру 14 начальникам структурних підрозділів ПАТ

Криворізька місцева прокуратура № 1 здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами незаконного звільнення 21 працівника ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", що проходили військову службу у Збройних силах України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Зазначається, що діючим законодавством передбачено збереження робочого місця, посади та середньої заробітної плати за працівниками, яких було призвано під час мобілізації для проходження строкової військової служби у ЗСУ. Проте посадові особи вказаного підприємства, порушуючи вимоги законодавства про працю, незаконно звільнили 21 працівника у період проходження ними строкової військової служби.

"Незаконні рішення про звільнення військовослужбовців приймали 14 начальників структурних підрозділів зазначеного підприємства, яким наразі готується повідомлення про підозру у вчинення даного злочину. Вісім незаконно звільнених військовослужбовців з метою поновлення своїх прав звернулися з відповідними позовними заявами до місцевих судів, які… зобов’язали підприємство поновити на роботі звільнених та виплатити їм грошові кошти за час вимушеного прогулу", - підкреслюється в повідомленні.

Наразі досудове розслідування у одному з вказаних кримінальних проваджень завершено, обвинувальний акт скеровано до Дзержинського районного суду Кривого Рогу для розгляду, який відбудеться 16 грудня 2016 року.

Нагадаємо, у листопаді металургійний комбінат ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" виплатив державі понад 72 млн гривень завданих збитків.