ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом розтрати понад 1 млн грн держкоштів чиновниками Південної залізниці

Харківська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері розпочала кримінальне провадження стосовно службовців ДП "Південна залізниця" за фактом присвоєння та розтрати майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Харківська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері розпочала кримінальне провадження стосовно службовців ДП "Південна залізниця" за фактом присвоєння та розтрати майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Як повідомив міжрайонний прокурор Станіслав Муратов, мова йде про більш ніж 1 млн грн державних коштів, витрачених на "приписані" послуги.

За його словами, в 2012 р. залізниця уклала договір з одним із ТОВ на видобуток корисних копалин. За виконані роботи організація отримала майже 2,8 млн грн. Однак, як з'ясувалося, гроші перераховувалися за накладними, де зазначались обсяги робіт, що вдвічі перевищували фактичні обсяги.

Наразі досудове розслідування триває.

Максимальна санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, без права обіймати певні посади до трьох років.

Нагадаємо, СБУ спільно з ГПУ відкрила і розслідує низку кримінальних проваджень стосовно колишніх високопоставлених чиновників, відкритих за фактами нанесення збитків державі в особливо великих розмірах.