ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом перевищення повноважень міліцією при розгоні активістів під час концерту Ані Лорак в Одесі

Прокуратура Одеської області почала кримінальне провадження за фактами перевищення службових повноважень працівниками міліції в ході бійки з активістами на концерті співачки Ані Лорак 4 серпня.

Прокуратура Одеської області почала кримінальне провадження за фактами перевищення службових повноважень працівниками міліції в ході бійки з активістами на концерті співачки Ані Лорак 4 серпня. Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент порушено кримінальну справу одеської обласною прокуратурою. Розпочато службове розслідування. Всі працівники міліції, які використовували силу надмірно, а саме: били лежачих протестувальників, били кийками по головах, - всі вони будуть звільнені з органів міліції і будуть притягнуті до відповідальності", - заявив Геращенко.

За його словами, на сьогодні вже встановлено четверо працівників міліції, які перевищили свої повноваження.

Також Геращенко зазначив, що на сьогодні четверо активістів звернулися в медичні установи для зняття побоїв.

Радник додав, що сильно побитий один працівник міліції, близько 8 отримали незначні пошкодження.

Нагадаємо, за даними МВС, у ніч на 4 серпня в Одесі виникла бійка на концерті співачки Ані Лорак, в результаті якої один міліціонер був поранений, а троє активістів, які виступали проти проведення концерту, були затримані. У той же час партія "Свобода" стверджує, що в ході бійки постраждали 10 активістів.