ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом неправомірної покупки квартири для екс-глави УМВС Київської обл. Мазана

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати посадовими особами міліції Київської області бюджетних коштів на загальну суму понад 3 млн грн під час придбання квартири для колишнього начальника міліції області Валерія Мазана.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати посадовими особами міліції Київської області бюджетних коштів на загальну суму понад 3 млн грн під час придбання квартири для колишнього начальника міліції області Валерія Мазана. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Слідством встановлено, що в кінці 2012 р. Головне управління МВС України в Київській області придбало квартиру в центрі столиці з порушенням порядку використання бюджетних коштів і за ціною, завищеною майже в 4 рази від законодавчо встановленої.

В даний час досудове розслідування триває ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата бюджетних коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) і вживаються заходи до притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, полковник міліції Валерій Мазан був призначений начальником головного управління МВС України в Київській області у 2012 році.

В кінці 2013 р. він став в.о. начальника київського главку міліції.