ua en ru

Прокуратура відкрила справу щодо невиплати зарплати гірникам шахти ім. Капустіна

Прокуратура відкрила справу щодо невиплати зарплати гірникам шахти ім. Капустіна Фото: шахта ім. Капустіна (lisugol.com)

Гірники 16 липня розпочали страйк

Лисичанська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом безпідставної невиплати заробітної плати гірникам шахти ім. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля", відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Так, розслідуванням встановлено, що 16 липня 2017 року гірники шахти ім. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля" після закінчення 1-ї зміни не покинули робочі місця та розпочали страйк. До шахтарів спустились заступники генерального директора, голова профспілки шахти ім. Капустіна, які пояснили страйкуючим причини затримки невиплати заробітної плати та пообіцяли сприяти у вирішенні цього питання.

"Наразі у шахті залишилися 36 шахтарів, яких профспілка забезпечує продуктами харчування, крім того, на території шахти чергує медичний персонал цілодобово. На теперішній час робота шахти призупинена. Хід розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури області", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні Кабінет міністрів України виділить 100 млн гривень на індивідуальні засоби захисту для шахтарів.