ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом затримання мітингувальників на підтримку Чийгоза у Криму

Прокуратура порушила справу за фактом затримання мітингувальників на підтримку Чийгоза у Криму Фото: Олександр Даракчи (скріншот відео investigator.org.ua)

Справу відкрито на підставі звернення нардепа Рефата Чубарова

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом незаконного затримання мітингувальників в окупованому Криму на підтримку одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза. Про це розповів начальник управління прокуратури АР Крим Олександр Даракчи під час брифінгу у вівторок, 22 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Таке кримінальне провадження було відкрито на підставі депутатського звернення народного депутата України Чубарова. На даний час кримінальне провадження ведеться у відповідності зі статтею 12 КПК на визначенні підслідності",- сказав Даракчи.

При цьому він додав, що документуються всі факти затримань осіб, які брали участь в одиночних пікетах у підтримаю Чийгоза і були незаконно привечены до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, 19 серпня в аннексированном Криму вийшов на свободу 76-річний Сервер Караметов, заарештований на 10 днів за одиночний пікет.