ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом візиту німецьких депутатів до анексованого Криму

Прокуратура порушила справу за фактом візиту німецьких депутатів до анексованого Криму Фото: вказівник "республіка Крим" (wikimapia)

До анексованого Криму 3 лютого прибули 9 німецьких депутатів

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження а фактом візиту німецьких депутатів до анексованого Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури АРК.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами розгляду звернення посольства України у Федеративній Республіці Німеччина внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України за фактом порушення громадянами Федеративної Республіки Німеччина порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 3 лютого до анексованого Криму прибули громадяни Німеччини, які планували використати свою поїздку для зустрічей із представниками російської окупаційної влади для обговорення з ними шляхів налагодження контактів із німецькою стороною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до анексованого Криму 3 лютого прибули 9 німецьких депутатів від правої партії "Альтернатива для Німеччини". Як заявляв "голова" регіональної національно-культурної автономії німців Криму Юрій Гемпель, вони планують обговорити питання зняття санкцій і визнання Криму російським.