ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом загибелі нацгвардейца в Івано-Франківській області

Прокуратура порушила справу за фактом загибелі нацгвардейца в Івано-Франківській області Фото: за фактом загибелі нацгвардейца порушили справу

Загибель бійця Нацгвардії будуть розслідувати за статтею "недбале ставлення до військової служби"

Військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону порушила справу за фактом загибелі бійці Національної гвардії України і поранення ще чотирьох в результаті обвалення сходового майданчика у військовій частині. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Західного регіону України.

"Військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону почала кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення військових посадових осіб військової частини Національної гвардії України до служби, що спричинило тяжкі наслідки - загибель і травмування чотирьох військових", - йдеться в повідомленні.

Виробництво почате за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду) Кримінального кодексу України.

Подія сталася 6 вересня 2015 р. близько 19:45 на території навчального центру військової частини Нацгвардії. З-за незабезпечення безпечної експлуатації будівель і споруд сталося обвалення сходової площадки технічного входу їдальні, в результаті чого один військовослужбовець загинув і 4 військовослужбовців отримали тілесні ушкодження. Триває досудове розслідування.

Зазначимо, ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.

Нагадаємо, раніше в Нацгвардії повідомили, що на Старолысецком полігоні в Івано-Франківській області 6 вересня 2015 р. в результаті обвалення балкона старого будинку загинув військовослужбовець Національної гвардії України, ще 4 отримали травми.