ua en ru

Прокуратура в 2013 р. повернула понад 100 га узбережжя Дніпра вартістю 68 млн грн

Дніпровська екологічна прокуратура в 2013 р. повернула у власність держави та територіальних громад, понад 100 га узбережжя Дніпра.

Дніпровська екологічна прокуратура в 2013 р. повернула у власність держави та територіальних громад, понад 100 га узбережжя Дніпра. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Протягом 2013 року органами Дніпровської екологічної прокуратури у державній власності реально повернуто понад 100 га земель водного фонду р. Дніпро вартістю понад 68 млн грн та попереджено незаконне відчуження або надання в користування земельних ділянок загальною площею 90 га та вартістю понад 124,5 млн грн", - повідомив Дніпровський екологічний прокурор Олександр Галкін.

За його словами, екологічні прокурори ефективно вживали заходів реагування на факти незаконної забудови в прибережно-захисних смугах головної водної артерії країни.

Зокрема, прокурор зазначив, що у поточному році органами Дніпровської екологічної прокуратури у суди направлено 158 позовів у сфері земельних відносин на суму 75 млн грн та поставлено питання про повернення 265 га земель водного фонду. В даний час судами вже задоволено 113 позовів щодо повернення 187 га земель на загальну суму 68,8 млн грн.

"За результатами проведених перевірок у цій сфері розпочато 32 кримінальні провадження, внесено та розглянуто 129 уявлень, скасовано 46 незаконних актів місцевих органів влади. Як наслідок, до відповідальності притягнуто 64 посадових осіб, з яких 39 працівник органів державного контролю", - відзначив Галкін.

Найбільше фактів незаконного відчуження земель водного фонду Дніпра виявлено в Херсонській, Черкаській, Полтавській та Київській областях.