ua en ru

Прокуратура викрила голову РДА у Тернопільскій обл., який отримав хабар у 276 тис. грн

Голова районної держадміністрації (РДА) в Тернопільській обл., депутат цієї ж районної ради та депутат Тернопільської обласної ради отримали хабар в 276 тис. грн., передає кореспондент РБК-Україна.

Дослідчою перевіркою, проведеною спільно з працівниками УБОЗ УМВС України в Тернопільській обл., встановлено, що в січні 2011 р., житель сусіднього регіону звернувся до депутата обласної ради та однієї з районних рад з проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки площею 1 га, для ведення сільського господарства. Зі свого боку держслужбовець оцінив послугу в 35 тис. дол. Відповідно вказівці чиновника, службовими особами РДА 13 січня видано розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. У той же день депутат облради передав копію документу особі, зацікавленій в отриманні цієї ділянки. А вже 15 січня, поблизу приміщення РДА держслужбовці отримали 276 тис. грн., того ж дня передавши їх голові РДА.

За ознаками злочину, передбаченими ч. 3 ст. 368 (одержання хабара за попередньою змовою, в особливо великому розмірі, поєднаного з вимаганням , службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України, прокуратура Тернопільської обл. порушила кримінальну справу стосовно вказаних держслужбовців. На даний момент підозрювані затримані і знаходяться під вартою.