ua en ru

Прокуратура столиці виявила факт ухилення від сплати 75 млн гривень податків

Прокуратура столиці виявила факт ухилення від сплати 75 млн гривень податків Фото: у Києві виявлено ухилення від сплати 75 млн гривень податків (РБК-Україна)

Підприємцю повідомлено про підозру

Київська місцева прокуратура № 5 повідомила про підозру в ухиленні від сплати податків на суму близько 75 млн гривень одному зі столичних підприємців. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Як повідомляється, компанія підозрюваного ТОВ "Києівпромзбут", яка займається поставками вугілля, мазуту і бітуму, шляхом фіктивного оформлення поставок безпідставно сформувала податковий кредит підприємства, що дозволило ухилитися від сплати зазначеної суми податків.

Дії колишнього директора Владислава Куприяненко кваліфіковані за ч. 3 ст. 212 КК України.

В даний час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі заподіяної державі шкоди.

Нагадаємо, на початку листопада податкова міліція Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України спільно з Генеральною прокуратурою викрили схему ухилення від сплати понад 57 мільйонів гривень податків.