ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру заступнику ГФС в Київській області

Прокуратура повідомила про підозру заступнику ГФС в Київській області Фото: ГПУ

Чиновника звинуватили у зловживанні службовим становищем на суму понад 12 млн гривень

Генеральна прокуратура України (ГПУ) викрила факт зловживання службовим становищем заступником начальника Головного управління Державної фіскальної служби (ГФС) у Київській області. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Слідство встановило, що фіскал шляхом зловживання владою та службовим становищем, діючи в інтересах низки юридичних осіб, підписав рішення про скасування податкових повідомлень-рішень, в результаті чого незаконно звільнив суб'єктів господарської діяльності від сплати обов'язкових платежів, чим викликав наслідки у вигляді ненадходження до Державного бюджету України коштів на суму понад 12 млн грн

Чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше СБУ спільно з військовою прокуратурою та управлінням внутрішньої безпеки ГФС затримали на хабарі в 11 тисяч доларів старшого слідчого Мелітопольського відділення Головного управління ГФС в Запорізькій області.