ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру мера Ірпеня

Прокуратура повідомила про підозру мера Ірпеня Фото: Володимир Карплюк (facebook.com-vladimir.karplyuk)

Мер Ірпеня здійснив низку кримінальних злочинів

Прокуратура Київської області 20 грудня повідомила про підозру Ірпінському міському голові Володимиру Карплюку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"У середу, 20 грудня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру Ірпінському міському голові, який діючи у злочинній організації разом зі своїм першим заступником та заступником, а також іншими особами, здійснив низку кримінальних злочинів", - йдеться в повідомленні.

зокрема, Карплюк підозрюється у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (придбання суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, скоєному в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 3 ч. ст. 358 (підроблення документа, який видається закладом, що має право видавати такі документи, і який дає право і звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем, вчиненого скоєному в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, а саме внесення службовою особою в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей, що вчинений у складі злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на початку серпня прокуратура Київської області повідомила про підозру заступнику міського голови Ірпеня Лідія Михальченко у вчиненні низки кримінальних злочинів.