ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру екс-керівникові відділу ДАІ за перешкоджання "Автомайдану"

Прокуратура повідомила про підозру екс-керівникові відділу ДАІ за перешкоджання "Автомайдану" Фото: активісти "Автомайдану"

Чиновник давав вказівки фальсифікувати протоколи про адміністративні правопорушення щодо активістів "Автомайдану"

Прокуратура Києві Києва в рамках досудового розслідування за фактом незаконного притягнення до адміністративної відповідальності учасників "Автомайдану" повідомила про підозру колишньому керівнику відділу ДАІ Печерського ГУ МВС України в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Встановлено, що в розпал революції Гідності вказаний посадовець давав своїм підлеглим незаконні вказівки фальсифікувати протоколи про адміністративні правопорушення щодо активістів "Автомайдану". Внаслідок таких злочинних дій, учасників акцій протесту незаконно залучали до відповідальності і позбавляли права керування транспортом", - йдеться в повідомленні.

Екс-керівнику відділу ДАІ повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт стосовно командира взводу роти дорожньої патрульної служби УДАІ ГУМВС України в Київській області.