ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру бойовика ДНР

Прокуратура повідомила про підозру бойовика ДНР Фото: бойовик ДНР (vk/club_donbasskih)

Командир загону бойовиків також був "депутатом"

В Донецькій області прокуратура оголосила підозра командиру "загону "Легіон" і за сумісництвом "депутату" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Слідство встановило, що у серпні 2014 року 35-річний уродженець Донецька добровільно вступив до складу ДНР, де став командиром незаконного збройного формування "загін "Легіон" і отримав позивний "Француз".

За час існування "Легіон" під його керівництвом брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі Донецького аеропорту, поблизу міст Старобешеве, Дебальцеве, Логвиново і на території Шахтарського району Донецької області.

Крім того, до листопада 2014 року підозрюваний був обраний так званим "депутатом" від псевдополітичної сили "Донецька Республіка", а в грудні того ж року його призначили "заступником голови комітету з охорони здоров'я, охорони материнства і дитинства".

Спільник бойовиків бере участь у розробці та подальшому прийнятті документів з питань регулювання роботи медичних установ на захопленої бойовиками території Донбасу.

Також, в квітні 2016 пособника терористів був призначений головою" так званої "тимчасової комісії Народної ради ДНР", яка займається питаннями передачі ринків "у державну власність", за час роботи якої під контроль бойовиків перейшло майже 80 ринків.

Оскільки людина продовжує працювати на терористів, йому офіційно оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації). Розслідування триває.

Нагадаємо, раніше біля Станиці Луганської співробітники Служби безпеки України затримали бойовика так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР), який перебував у державному розшуку.