ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру командиру роти "Беркута" за затримання активістів "Автомайдану" у січні 2014 р

Командиру роти № 1 спецпідрозділу "Беркут" повідомлено про підозру за незаконне затримання активістів руху "Автомайдан" в січні 2014 року.

Командиру роти № 1 спецпідрозділу "Беркут" повідомлено про підозру за незаконне затримання активістів руху "Автомайдан" в січні 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

"Прокуратурою міста Києва розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України щодо перевищення службових повноважень 23 січня цього року співробітниками спецпідрозділу "Беркут", яке супроводжувалося застосуванням насильства щодо активістів "Автомайдану", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що 23 січня 2014 р. на вул. Щорса у Києві працівники оперативної роти № 1 спецпідрозділу "Беркут" завдали тілесні ушкодження активістам "Автомайдану". Після цього їх доставили в Дарницьке РУ ГУ МВС України в р. Києві, де командиром роти №1 ПМ ВП "Беркут" був складений рапорт про затримання зазначених осіб.

"Крім того, 23.01.2014 працівники рот № 1 і № 2 ПМОП "Беркут" при ГУ МВС України в м. Києві, перевищуючи надану їм владу, незаконно затримали із застосуванням насильства і заподіянням тілесних ушкоджень учасників громадського руху "Автомайдан" на Кріпосному провулку в місті Києві. Надалі їх доставили в Оболонське РУ ГУ МВС України в м. Києві, де, склали неправдиві рапорти про скоєння ними хуліганських дій. При затриманні зазначених громадян працівниками ПМОП "Беркут" також навмисно пошкоджені автомобілі потерпілих", - повідомляє прокуратура.

Нагадаємо, напередодні прокуратура направила в суд третій обвинувальний акт стосовно працівника Державтоінспекції за переслідування учасників руху "Автомайдан".