ua en ru

Прокуратура розслідує масове отруєння школярів в Маріуполі

Прокуратура розслідує масове отруєння школярів в Маріуполі Фото: у Маріуполі отруїлися школярі

У Маріуполі отруїлися майже 60 школярів

Прокуратура Іллічівського району міста Маріуполя розслідує масове отруєння дітей в навчальному закладі міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Встановлено, що в ніч на 18 вересня поточного року зі скаргами на різкі болі в животі та підвищення температури тіла до лікарні звернувся учень 5 класу Навчально-виховного комплексу школи-колегіуму № 28 міста Маріуполя Донецької області. Крім того, зі схожими симптомами залишилися лікуватися за місцем проживання ще 57 учнів зазначеного навчального закладу", - йдеться в повідомленні.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 (невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого) КК України.

Зараз під процесуальним керівництвом прокуратури правоохоронними органами приймаються першочергові заходи щодо встановлення причини масового отруєння дітей. Представниками санстанції у шкільній їдальні відібрані проби питної водопровідної води і готової їжі на відповідність санітарним нормам. Призначено низку відповідних експертиз. Розслідування триває.

Нагадаємо, в червні міліція порушила справу за фактом масового отруєння дітей в Івано-Франківській області.