ua en ru

Прокуратура розслідує махінації на 30 млн гривень з коштами "Укртрансгазу"

Прокуратура розслідує махінації на 30 млн гривень з коштами "Укртрансгазу" Фото: "Укртрансгаз"

Прокуратура Києва підозрює одне з підприємств у розкраданні державних коштів

Прокуратура міста Києва підозрює ТОВ "НВП "Горизонт" в отриманні злочинним шляхом від ПАТ "Укртрансгаз" 32,61 млн гривень на інженерно-геодезичні роботи, з яких було викрадено 30,23 млн гривень державних коштів. Про це повідомляють "Наші гроші".

Повідомляється, що в січні минулого року за результатами тендеру "Укртрансгаз" замовив підприємству розробку документації із землеустрою вартістю 40,69 млн гривень.

За даними слідства, в січні-листопаді 2016 "Укртрансгаз" заплатив фірмі "НВП "Горизонт" 29,9 млн гривень, яка перерахувала кошти ряду підприємств з ознаками фіктивності.

Ці юридичні особи не замовляли будь-які інженерно-геодезичні роботи у фізичних або юридичних осіб, що не мають в штаті відповідних фахівців і необхідне обладнання, мають одноосібний керівний і установчий склад, мінімальний статутний фонд, юридична адреса знаходиться за адресою масової реєстрації.

Загальна сума склала 32,61 млн гривень, що, на думку слідства, з допомогою підприємств-транзитерів призвело до розкрадання держкоштів та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, на 30,23 млн гривень.

Нагадаємо, раніше правління НАК "Нафтогаз України" за погодженням з наглядовою радою проголосувало за відставку президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря І.прокопіва.