ua en ru

Прокуратура намагається перевести корпоративний спір у кримінальне русло, - адвокат Клюєва

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради ухвалив рішення направити до Генеральної прокуратури додатковий пакет депутатських запитів для отримання пояснень щодо подання про зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука. Адвокат Клюєва Юрій Сухов в середу, 20 травня, заявив про тенденційний підхід комітету і про політичне підґрунтя самої справи.

"Ми звернулися з тим, щоб це клопотання не розглядав комітет і рекомендував повернути його без розгляду генеральному прокурору України, оскільки воно внесено в парламент неналежною посадовою особою - не генпрокурором, а звичайним прокурором Генпрокуратури, і до нього не додано жодного доказу. Там просто подання на 8 аркушах і до нього взагалі не додано доказів. Комітет нашу заяву до уваги не взяв і вирішив дати можливість ГПУ виправити свої помилки і подати відповідний документ", - заявив Сухов.

Він так само відзначив, що якщо б документ було повернуто без розгляду, прокуратура б з таким самим клопотанням звернутися знову не змогла б, потрібно було усувати всі недоліки. Те, що дають можливість виправляти помилки, на думку адвоката, говорить про тенденційний підхід самого комітету і необ'єктивність у цьому питанні.

"Це безпідставне клопотання не тільки за формою, але і по суті, тому що ніяких доказів вчинення злочину і взагалі якого-небудь предмета розмови немає, оскільки прокуратура намагається цивільно-правові відносини і корпоративний спір перевести у кримінальне русло. Таке часто зустрічається у справах, які мають політичне підґрунтя", - сказав Сухов.