ua en ru

Прокуратура провела обшуки в Луганській ОДА

Прокуратура провела обшуки в Луганській ОДА Фото: прокуратура

На цей час досудове слідство триває

Прокуратура спільно з управлінням Служби безпеки України в Луганській області проведела обшуки у одному з департаментів Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

Як зазначається, прокуратура проводиться досудове розслідування у справі за фактом зловживання службовим становищем службовцями департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Встановлено, що зловмисники, які займають керівні посади у департаменті, безпідставно щомісячно нараховували протягом 2016 року завищені премії підлеглим працівникам та у подальшому, зловживаючи службовим становищем привласнювали їх всупереч інтересам служби з метою власного збагачення.

"Під час обшуків вилучено комп’ютерну техніку та грошові кошти у значних розмірах, а також документи, що мають значення для розслідування кримінального правопорушення. У кримінальному провадженні здійснюються допити свідків, призначено проведення комплексу судово-криміналістичних експертиз з метою встановлення завданих збитків державі", - йдеться у повідомленні.

На цей час досудове слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила спробу бойовиків ЛНР завербувати українського чиновника.