ua en ru

Прокуратура вимагає виправдати екс-главу МВФ Стросс-Кана

Держобвинувач у справі про сутенерство, фігурантом якого є Домінік Стросс-Кан, вимагає виправдати колишнього главу МВФ. На думку французького прокурора, його вина не була доведена в ході слідства, передає Agence France-Presse.

"Ні судове слідство, ні слухання" не змогли довести, що Стросс-Кан дійсно займався організацією секс-вечірок, на яких був присутній", - заявив прокурор Фредерік Лют.

Напередодні дві колишні повії вирішили відкликати позовні заяви проти Стросс-Кана. Асоціація по боротьбі проти сутенерства також відкликала свій позов. Як пише Reuters, процес повинен завершитися на цьому тижні, проте, швидше за все, вирок буде оголошено не відразу.

Колишній глава МВФ в 2012 році став фігурантом справи про банду сутенерів, які працювали у фешенебельному готелі "Карлтон" у французькому місті Лілль і поставляли звідти повій на елітні вечірки по всій Франції. За версією слідства, Стросс-Кан не тільки брав у них участь, але і займався організацією. На підставі цього його звинувачують у причетності до сутенерства. Сам Стросс-Кан відкидав будь-які звинувачення на свою адресу. За його словами, він "не підозрював, що жінки, з якими проводив час на вечірках у лілльського "Карлтон", були повіями". При цьому сам факт участі в подібних вечірках екс-глава МВФ не заперечує.

Нагадаємо, через три роки після катастрофи, яку зазнав круїзний теплохід Costa Concordia, італійський суд засудив капітана судна Франческо Скеттіно до 16 років позбавлення волі.