ua en ru

Прокуратура підозрює підрядника у привласненні 13,3 млн гривень на ремонт військових містечок

Прокуратура підозрює підрядника у привласненні 13,3 млн гривень на ремонт військових містечок Фото: подрячик Міноборони присвоїв 13,3 млн гривень

Кошти переводилися на фіктивні фірми

Прокуратура підозрює підрядника Міністерства оборони ТОВ "Компанія Абажур" у присвоєнні 13,3 млн гривень бюджетних коштів при виконанні будівельних та ремонтних робіт в київських військових містечках. Про це свідчить постанова Деснянського районного суду Києва від 22 травня 2017 року.

Як свідчать матеріали справи, в 2016 році Головне квартирно-експлуатаційне управління ЗСУ Міноборони України замовило зазначеної компанії ряд ремонтно-будівельних робіт на території столичних військових містечок, військових частин і Головного військово-клінічного госпіталю на загальну суму близько 13,3 млн гривень.

Для участі у торгах підприємство надало документацію з неправдивими відомостями.

Згодом кошти були привласнені шляхом перерахування на рахунки 3 фіктивних фірм.

Київська місцева прокуратура № 3 у рамках розслідування клопотав у суді про надання їй доступу до документів по реконструкції будівлі під штаб та реконструкції системи знезараження каналізаційних стоків військового госпіталю, які знаходяться в управлінні ВСУ Міноборони.

Суд відхилив клопотання, оскільки вважає, що прокурор не надав достатніх доказів того, що необхідні документи, що містять держтаємницю, що мають відношення до підприємницької діяльності ТОВ.

Крім того, прокуратура не вжила заходів щодо отримання цієї документації у приватної фірми.

Нагадаємо, Військова прокуратура підозрює посадових осіб ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор", що входить в структуру ДК "Укроборонпром" у розтраті 65,9 млн гривень бюджетних коштів.