ua en ru

Прокуратура підозрює екс-главу донецької міліції у створенні ДНР

Прокуратура підозрює екс-главу донецької міліції у створенні ДНР Фото: колишній керівник главку МВС в Донецькій області Роман Романов під час виступу в будівлі захопленої ОДА (YouTube-канал Єгора Фірсова)

За даними слідства, головний міліцейський начальник Донецької області особисто обіцяв учасникам громадських заворушень співпрацю з боку МВС

Слідчий відділ прокуратури Донецької області завершив досудове розслідування кримінального провадження за частиною першою статті 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) та частини другої статті 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України стосовно генерал-майора міліції, який у 2014 році зрадив присяці працівника правоохоронних органів України та сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації "ДНР". Про це сьогодні повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Як встановлено, громадянин Романов 1968 року народження, уродженець м. Донецька, у період з лютого по березень 2014 року, перебуваючи на посаді начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, не організовував належної роботи відомства щодо запобігання проведенню антиукраїнських мітингів у Донецьку і залучення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників так званого "референдуму" про відділення території Донецької області від України.


За інформацією облпрокуратури, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної держадміністрації керівник міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських заворушень, пообіцявши їм співпрацю з боку міліції.

"З огляду на те, що подільник терористів знаходиться на тимчасово окупованій території, прокуратурою Донецької області було прийнято рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

В даний час правоохоронці заочно повідомили Романову про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень, а також оголосили його в розшук. Обвинувальний акт про заочне засудження міліціонера-зрадника, якому загрожує до 15 років позбавлення волі, направлено до суду.

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області викликала на допит колишнього начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Романа Романова, підозрюваного у причетності до створення самопроголошеної "Донецької народної республіки", на 15, 16 і 17 серпня.