ua en ru

Прокуратура перекрила канал незаконного збуту боєприпасів у Кіровоградській обл

Військова прокуратура перекрила канал незаконного збуту боєприпасів в Кіровоградській області. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.

"Військова прокуратура Кіровоградського гарнізону Південного регіону України спільно з управлінням карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області перекрила канал незаконного збуту бойових припасів і вибухових речовин", - йдеться в повідомленні.

Зараз військовослужбовця однієї з військових частин у Кіровограді оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

Встановлено, що старший солдат на території військової частини викрав боєприпаси і вибухові речовини, серед яких, зокрема, 20 гранат Ф-1 із запалами. Він був затриманий при спробі незаконного збуту боєприпасів цивільній особі.

"Ленінський районний суд Кіровограда стосовно підозрюваного обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в кінці грудня в приватному будинку Слов'янська Донецької області було виявлено склад боєприпасів.