ua en ru

Прокуратура передала до суду справу проти керівництва держпідприємства в зоні ЧАЕС

Прокуратура передала до суду справу проти керівництва держпідприємства в зоні ЧАЕС Фото: хабар (РБК-Україна)

Досудове розслідування завершено

Військова прокуратура Центрального регіону України завершила досудове слідство та скерувала до суду обвинувальний акт щодо службових осіб державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильский спецкомбінат" за обвинуваченням в одержанні хабара у розмірі понад 400 тисяч гривень та заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що директор вказаного підприємства та його заступник налагодили схему відмивання державних коштів. Вони висунули вимогу директору одного з приватних товариств передати неправомірну вигоду в сумі 432 тисяч гривень за перемогу цього товариства в тендерних закупівлях на поставку дизельного пального", - сказано у повідомленні.

Підозрюваним інкримінується ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище ) та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах).

Вказано, що за вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку року топ-менеджер державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильський спецкомбінат" був затриманий в ході отримання 432 тисяч гривень хабара за перемогу підприємства в тендерних торгах.