ua en ru

Прокуратура відкрила кримінальну справу проти Лукаш за втручання в роботу Держреєстрів

Прокуратура м. Києва розпочала кримінальне провадження проти екс-міністра юстиції України Олени Лукаш за фактом припинення роботи всіх Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України.

Прокуратура м. Києва розпочала кримінальне провадження проти екс-міністра юстиції України Олени Лукаш за фактом припинення роботи всіх Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України. Від це повідомила прес-служба Прокуратури м. Києва.

Згідно з повідомленням, Лукаш в жовтні 2013 р., обіймаючи посаду міністра юстиції України, надала вказівку в.о. генерального директора ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України внести незаконні зміни в комп'ютерні програми, що забезпечують функціонування Єдиних та Державних реєстрів. В результаті таких дій в роботі Реєстрів сталися збої, що призвело до несанкціонованого блокування інформації та спотворення процесу її обробки.

Прокуратура внесла відомості до ЄРДР кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).

Досудове розслідування зазначених кримінальних процесах здійснюється слідчим управлінням прокуратури міста Києва.