ua en ru

Прокуратура оскаржує створення Севастопольського морського порту

Прокуратура м. Севастополя звернулася до суду з вимогою визнати протиправним та скасувати розпорядження Координаційної ради з організації Севастопольського міського управління про створення Севастопольського морського торгівельного порту

Прокуратура м. Севастополя звернулася до суду з вимогою визнати протиправним та скасувати розпорядження Координаційної ради з організації Севастопольського міського управління про створення Севастопольського морського торгівельного порту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Вказаним розпорядженням (від 3 березня 2014 р.) новоствореному Севастопольському морпорту підпорядковано усю портову інфраструктуру, розташовану на території міста і його акваторії та призначено виконувача обов'язків порту Воробйова О.О", - йдеться в повідомленні.

Прокурорська перевірка встановила, що дане розпорядження прийнято усупереч Конституції України, законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про морські порти в Україні", оскільки законодавством не передбачено можливості створення місцевими органами виконавчої влади морських портів, призначення на посади його керівників, здійснення контролю за їх діяльністю та розпорядження майном.

"Таким чином, прийняття цього розпорядження порушує порядок користування державною власністю та може завдати значної шкоди економічним інтересам держави", - підкреслюють у прокуратурі.