ua en ru

Прокуратура опротестувала рішення Львівської облради про позбавлення повноважень ОДА

Прокуратура вимагає скасувати рішення, прийняте 17 грудня 2007 року, Львівської облради про позбавлення повноважень ОДА. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

"Йдеться про рішення "Про відкликання Львівською обласною радою власних повноважень, делегованих Львівської обласної державної адміністрації"; "Про посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації" та "Про виконавчому комітеті Львівської обласної ради", а також голосування із зазначених питань", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, зазначені рішення сесії винесені на розгляд і прийнято з порушенням норм Конституції України та чинного законодавства.

Також, за інформацією прес-служби, Львівською обласною радою допущено порушення ст.19 Конституції України та законодавства про місцеве самоврядування в Україні та місцевих державних адміністраціях.

"Зокрема, відповідно до частини 2 статті 19 Конституції України, органи місцевого самоврядування (до яких в силу положень частини 2 статті 10 закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" відносять і обласні ради), їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією і законами України", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, прокуратурою Львівської області заявлено клопотання про забезпечення позовів в порядку ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства України. А саме про заборону підписання і оприлюднення зазначених рішень до розгляду зазначених позовів у суді.