ua en ru

Прокуратура визначить всіх підозрюваних у справі Грибовицького звалища після ще 4 експертиз

Прокуратура визначить всіх підозрюваних у справі Грибовицького звалища після ще 4 експертиз Фото: прокуратура визначається з числом підозрюваних у справі Грибовицькому звалища

Слідчі поліції ретельно вивчають всі обставини трагедії на звалищі

Остаточне число підозрюваних у справі Грибовицького звалища буде визначено після отримання висновків ще 4 експертиз. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Слідчі поліції ретельно вивчають всі обставини трагедії на звалищі і приймають необхідні заходи для всебічної оцінки дій посадових осіб державних органів.

Зазначимо, що сьогодні, 2 листопада, під час брифінгу прокурор Львівської області Юрій Квятківський заявив про завершення першого етапу досудового розслідування за фактом зсувів на Львівському звалищі твердих побутових відходів, в частині законності використання звалища посадовими особами ЛКП "Збиранка".

В рамках цієї справи було проведено низку експертиз, які підтвердили порушення вимог закону при експлуатації Львівського полігону.

За результатами експертиз підозрюються три посадових особи начальницького складу ЛКП "Збиранка" у скоєнні злочинів за ст. 236 ч. 2, ст. 367 КК України.

Підозрюваним надано доступ до матеріалів справи, після чого обвинувальний акт буде направлено в суд.

При цьому триває досудове розслідування в частині правомірності дій чиновників органів місцевого самоврядування, які зобов'язані контролювати роботу "Збиранки".

Крім цього, прокуратура продовжує розслідування законності дій посадових осіб органів ДСНС України при гасінні пожежі на звалищі у Львівській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура оголосила про підозру чиновника Львівської міськради у справі Грибовицькому звалища.