ua en ru

Прокуратура Одеської області вимагає скасувати рішення тендерних комітетів на суму 43 млн грн

Прокуратура Одеської області направила до суду ряд позовів з вимогою скасувати незаконні рішення тендерних комітетів щодо закупівлі робіт за бюджетні кошти на суму понад 43 млн грн.

Прокуратура Одеської області направила до суду ряд позовів з вимогою скасувати незаконні рішення тендерних комітетів щодо закупівлі робіт за бюджетні кошти на суму понад 43 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Зокрема, прокуратурою області внесено позовну заяву в інтересах держави до Надрічненської сільради Тарутинського району та приватного підприємства про визнання недійсними рішення комітету з конкурсних торгів та договору про завершення будівництва навчального закладу за державні кошти на суму 34,6 млн грн.

Як з'ясувалося, всупереч вимогам законодавства сільрадою обрано пропозицію, яка не є найбільш економічно вигідним і значно перевищує розмір запланованих бюджетних асигнувань.

Крім того, прокуратура Великомихайлівського району пред'явила позов до Новоборисівської сільраді та приватної фірми, яка надає послуги з газифікації, про визнання недійсними рішення комітету з конкурсних торгів та договору про закупівлю робіт по будівництву підвідного газопроводу високого тиску вартістю 8,7 млн грн.

"Прокуратурою встановлено, що вказане рішення було прийнято через відсутність повного складу комітету з конкурсних торгів. Крім того, в порушення вимог законодавства конкурсна комісія належним чином не вивчила подану учасниками тендеру документацію і не відхилила пропозиції, які не відповідали кваліфікаційним критеріям", - йдеться в повідомленні.