ua en ru

Прокуратура оскаржить розмір застави для Гужви

Прокуратура оскаржить розмір застави для Гужви Фото: Ігор Гужва (УНІАН)

Скаргу прокуратури скеровано до Апеляційного суду Києва

Прокуратура Києва в апеляційному порядку оскаржить розмір застави для головного редактора видання "Страна.UA" Ігоря Гужви. Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Прокуратурою міста Києва в суді апеляційної інстанції оскаржує запобіжний захід, який було обрано Шевченківським райсудом столиці керівнику інтернет-видання "Страна.UA" І. Гужві. Так, не погоджуючись з рішенням суду стосовно розміру застави, який є недостатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного, прокуратура столиці подала апеляційну скаргу з вимогою збільшити розмір застави з 544 тис. грн до 3,2 млн гривень", - сказано у повідомленні.

Так, наразі апеляційну скаргу прокуратури скеровано до Апеляційного суду Києва для прийняття рішення.

ПРОКУРАТУРА ВНЕСЛА АПЕЛЯЦІЮ НА РОЗМІР ЗАСТАВИ ДЛЯ КЕРІВНИКА ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯ «СТРАНА.UA» Прокуратурою міста Києва ...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 29 червня 2017 р.

Нагадаємо, головний редактор "Страни.ua" Ігор Гужва здав свої закордонні паспорти слідчому.

Гужву випустили на свободу після того, як за нього внесли заставу. За словами адвоката, 544 тис. гривень застави за Гужву внесла заступник головного редактора "Страни.ua" Світлана Крюкова.

Відзначимо, його підозрюють у вимаганні за зняття компрометуючих представників Радикальної партії матеріалів. 24 червня Шевченківський районний суд столиці обрав для Гужви запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави.