ua en ru

Прокуратура оголосила у розшук генерала Збройних сил Росії

Прокуратура оголосила у розшук генерала Збройних сил Росії Фото: Генеральна прокуратура України

Йому оголошено про підозру

Головна військова прокуратура повідомила про підозру командувачу 41 загальновійськової армії Центрального військового округу Збройних сил Російської Федерації, генерал-майору О. Завізьону за посягання на територіальну цілісність та суверенітет України та участь у терористичній організації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Так, Завізьон підозрюється у тому, що він у період з лютого по липень 2015 року за попередньою змовою групою з іншими представниками влади та службовими особами ЗС РФ забезпечив на території Донецької і Луганської областей щоденне ведення підпорядкованими незаконними озброєними підрозділами обстрілів позицій сил АТО та вчинення збройних нападів на військовослужбовців Збройних сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів.

"Внаслідок вчинення вказаними співучасниками зазначених умисних дій, загинуло не менше 3 тисяч і поранено понад 8 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, залучених до проведення АТО, тимчасово окуповано райони Донецької і Луганської областей та завдано значних матеріальних збитків державі Україна", - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний оголошений у розшук, готується клопотання про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомили, що в Україні за військові злочини засуджено 28 громадян Російської Федерації.